Váš košík je prázdný
Pokud potřebujete poradit, začněte článkem Jak si co nejlépe vybrat kvalitní gril nebo zkuste naší poradnu, kde odpovídáme na zvídavé otázky našich zákazníků. Nebo si prohlédněte naše nejoblíbenější kategorie.
Já jsem byl vždy k dezertům na grilu takový odměřený. Tak pokud jste na tom stejně, tak si zkuste tenhle recept a pak mi napište, zda se váš pohled k dezertům z grilu změnil. U mě zcela jednoznačně!
Nastavte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu.
Ananas oloupejte, rozkrájejte na kolečka tak 1cm silná a jádro plátku ananasu vyřízněte. Protřepte kokosové mléko a nalijte ho do misky. V druhé misce smíchejte skořici s cukrem.
Grilovací rošt očistěte kartáčem a potřete ho rostlinným olejem. Každé kolečko ananasu potřete štětečkem po obou stranách kokosovým mlékem a posypte (také po obou stranách) směsí cukru a skořice. Položte plátky ananasu na horký grilovací rošt a grilujte, dokud pěkně nezhnědne na obou stranách (pozor na přepálení cukru – aby nezhořkl). Pokud stojíte o pěkné mřížky od roštu grilu, které jsou známkou každého zkušeného mistra grilu, otočte každý plátek v půlce grilování z každé strany o 90 stupňů.
Přeneste plátky ananasu na talíř, přidejte vanilkovou zmrzlinu a ozdobte mátou.
Zdroj: How to grill - Steven Raichlen, Workman Publishing, 2001