Základní rady a tipy: jak, co a proč

V této sekci najdete odpovědi na všechny možné otázky začínající na jak, co a proč. Jak vybrat gril, co je skvělého na konkrétním typu nádobí, proč se vám grilování nedaří a mnoho dalšího. 

Také zde naleznete rady ohledně výběru masa, čištění grilu, mytí nádobí a další užitečné tipy.

Průvodce párováním nápojů ke grilování

Domácí grilovačka, to už dávno není jen špekáček a lahvová „desítka“. Naopak grilovaná jídla si zasl...

Zobrazit více
Výhody a nevýhody litinového nádobí
Výhody a nevýhody litinového nádobí

Výhody a nevýhody litinového nádobí Litinové nádobí zažívá po letech zapomnění svou renesanci – a n...

Zobrazit více
Jak grilovat zdravě: Nejlepší tipy a triky pro zdravé grilování​
Jak grilovat zdravě: Nejlepší tipy a triky pro zdravé grilování​

Ačkoliv grilování všichni milujeme, musíme si přiznat, že se často nejedná zrovna o nejzdravější způ...

Zobrazit více
Tajemství grilovacího koření: Nejlepší kombinace pro maso, zeleninu a sýry
Tajemství grilovacího koření: Nejlepší kombinace pro maso, zeleninu a sýry

Grilování patří u Čechů mezi oblíbené letní radovánky, ale grilovat jako opravdový mistr není jen ta...

Zobrazit více
Grilování v kempu nebo na cestách
Grilování v kempu nebo na cestách

Grilování na cestách: Kompletní průvodce pro milovníky kempování Grilování v přírodě během cestován...

Zobrazit více
Průvodce světem BBQ omáček: Nejznámější druhy a jejich použití
Průvodce světem BBQ omáček: Nejznámější druhy a jejich použití

Nejrůznější BBQ a grilovací omáčky ke grilovanému masu neodmyslitelně patří. Dokážou podtrhnout chuť...

Zobrazit více
Sušení masa v udírně, troubě, sušičce – krok za krokem
Sušení masa v udírně, troubě, sušičce – krok za krokem

Sušené maso v posledních letech zažívá velkou vlnu popularity. Chtějí jej sportovci, dálkoví běžci a...

Zobrazit více
Nejčastější chyby při uzení masa a jak se jim vyhnout
Nejčastější chyby při uzení masa a jak se jim vyhnout

Uzené maso nebo klobásky patří k lahůdkám, které si mnoho z nás rádo vychutná. A domácí uzení masa m...

Zobrazit více
Jak na grilování zvěřiny jako profesionální kuchař
Jak na grilování zvěřiny jako profesionální kuchař

Zvěřina má v české kuchyni velkou tradici, přesto se na našem jídelníčku neobjevuje příliš často. Je...

Zobrazit více
Jak na uzení klobás od A do Z - kompletní průvodce
Jak na uzení klobás od A do Z - kompletní průvodce

I když už jste zazimovali svůj oblíbený gril, neznamená to, že si nemůžete připravit něco dobrého s ...

Zobrazit více
Jaká je optimální teplota při grilování a jak ji poznat
Jaká je optimální teplota při grilování a jak ji poznat

Co na grilování milujeme nejvíce? Dokonale šťavnaté pokrmy, které jsou povrchu krásně opečené a chut...

Zobrazit více
Údržba a čištění udírny
Údržba a čištění udírny

Jak na čištění udírny: Průvodce údržbou krok za krokem Abyste si mohli s potěšením pochutnávat na o...

Zobrazit více
Rychlé a bezproblémové dodání
Avatar autora | 9.6.2025
Pohodový nákup.
Avatar autora | 6.6.2025
Rychlé dodání, velký výběr zboží
Avatar autora | 6.6.2025
SLEDUJTE NÁS NA INSTAGRAMU
Použijte hashtag #grilovani_cz a sdílejte své zážitky
×

Splátková kalkulačka ESSOX