Elektrická digitální udírna Borniak UWD-NT-70 s časovačem

Kód: UWD-NT-70
Tip Doprava zdarma K prohlédnutí na prodejně
Značka: Borniak
30 990 Kč 25 611,57 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
23.12.2024

Digitální udírna o objemu 70 l s automatickým generátorem kouře na dřevěnou štěpku, s novým odkapávacím plechem a výškově seřiditelnými nožičkami s možností výměny za kolečka.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tuto zahradní udírnu si můžete prohlédnout sestavenou v naší prodejně ve Vilémově.

Domácí udírna Borniak UWD-NT-70 je vhodná pro domácí použití, kdy si snadným způsobem můžete připravit kromě uzeného masa i uzené delikatesy jako klobásy, uzené ryby, šunku, ale také sýry, mandle a ořechy. Tento model umožňuje uzení až 10 kg masa (nebo cca 8 kg klobás).

Dokonalá automatická udírna se snadným ovládáním

Udírna se skládá z izolované udící komory a generátoru kouře se zásobníkem na dřevěnou štěpku. Izolovaná udící komora je uvnitř vybavena krytým topným tělesem a úchyty pro 6 roštů. Můžete si tak vybrat, zda budete udit na roštech (1 kus je součástí udírny, další je nutno dokoupit) nebo ve visu na háčcích. Háčky zavěsíte na ocelové tyčky (3 kusy jsou součástí), které položíte kolmo na úchyty roštů v požadované výšce. Vnitřek udírny je vyrobený z nerezového plechu, který je bezpečný pro styk s potravinami.

uzení v udírně Borniak - Grilování CZ

Vnější plášť je z alu-zink plechu, který je odolný proti působení vnějších vlivů. Zvenku na levé straně udírny nahoře je osazen termostat s digitálním regulátorem teploty v udírně, kde se již oproti udírnám Borniak UW-70/150 nastavuje konkrétní hodnota ve °C na přehledném ovládacím display. Současně lze odděleně nastavit dobu chodu topného tělesa v udírně i dobu chodu generátoru kouře. Minimální nastavitelná teplota v udírně je 20°C. Aktuální teplotu v udírně sledujete po nastavení cílové teploty pak na display. Ovládání topného tělesa v udírně je nezávislé na ovládání generátoru kouře. 

Generátor kouře je zavěšen na zahradní udírně také z levé strany a plynule dodává dřevěnou štěpku (v nabídce je olše, dub, buk, bříza, třešeň, jabloň, švestka a ořech) k topné spirále generátoru kouře (která je zasunuta do prostoru udírny), kde dochází ke spalování štěpky bez plameneGenerátor naplněný štěpkou (cca 2 litry) vystačí až na 8 hodin vývinu kouře. Hodinové náklady na generování kouře jsou tak cca 20 Kč, což je největší benefit domácích udíren Borniak. Uzení v udírnách Borniak je tak nejen velmi snadné, ale i velmi levné. Součástí balení je i 10 l udící štěpky Borniak. 

   štěpka do udírny Borniak

Pokud tedy zapnete pouze generátor kouře, můžete v udírně Borniak udit relativně nízkou teplotou-pouze kouřem a žárem z doutnající dřevěné štěpky. Je potřeba ale počítat s tím, že teplo z doutnající štěpky časem vyhřeje prostor udírny a teplota uvnitř není takto regulovatelná. (Čím vyšší bude okolní teplota, tím vyšší bude teplota v udírně.) Pro uzení studeným kouřem je tedy třeba použít ochlazovač kouře (volitelní příslušenství), který se propojí hliníkovou flexi trubicí s udící komorou. Ke spalování štěpky pak dochází v prostoru ochlazovače kouře mimo vlastní udící komoru a do udírny proudí jen kouř ochlazený ve flexi trubici. Na topném tělese v udírně si pak nastavíte požadovanou teplotu pro uzení studeným kouřem a termostat vám ji již bude udržovat. 

Dveře jsou také izolované s magnetickým zavíráním a těsněním. Vnitřní objem udírny Borniak UWD-NT-70 je 70 litrů a lze ji osadit až šesti rošty k uzení (součástí udírny je 1 rošt). Topné těleso a topná spirála generátoru kouře jsou z vrchu chráněny odkapovým tvarovaným plechem. Množství kouře v udící komoře je možné regulovat klapkou umístěnou v komínku udírny. Nicméně doporučujeme mít klapku komínku během uzení vždy otevřenou, aby kouř a vlhkost z udírny plynule odcházela pryč.

 uzené maso z udírny Borniak - Grilování CZ

Tato automatická udírna je skutečně pro každého-obsluha je velmi jednoduchá: naplníte zásobník generátoru kouře dřevěnou štěpkou a zapnete šnekový podavač, nastavíte na termostatu požadovanou teplotu v udící komoře a můžete začít udit. Je to opravdu tak snadné a výsledky perfektní - předchozí fotka je z našeho uzení. Udírny Borniak i sami používáme...


Obsah balení 

  • Generátor kouře
  • Tyčky na zavěšení - 3 ks
  • Háček typu "S" - 5 ks
  • Háčky dvojité - 5 ks
  • Rošt do udírny - 1 ks
  • Odkapávací plech, 2 x miska a komínek s regulační klapkou

Video


Recenze

  • Jednoduché ovládání, velice dobrá kvalita vyuzeného produktu.
  • Pokud maso na uzení řádně připravím, sama udírna už udělá svoje. Snadná obsluha, výborný výsledek.
  • S udírnou jsem naprosto spokojen. Jednoduchá obsluha a hlavně funguje jak se patří. Vyzkoušeno pouze 2x ale vše bez problémů. Vyzkoušeno na zahradě i na balkoně. Dlouho jsem se rozhodoval jakou udírnu pořídit a s touhle jsem rozhodně nešlápl vedle.

zdroj: Heureka.cz


Záruka

  • 2 roky

Soubory ke stažení

Návod k obsluze udíren Borniak s časovačem


Oblíbené recepty na elektrické udírny 

Uzený hamburger v udírně Bradley

Video recept: Uzené hamburgery

Tak tohle je naprostá pecka! Kouř z udírny dodá hamburgerům úžasnou barvu a zejména chuť. Tyto hamburgery jsme vyudili v automatické elektrické udírně Bradley a použili jsme třešňové udící briketky. Postup je velmi jednoduchý, o čemž se můžete přesvědčit 

Prozkoumat recept
uzene makrely 400_

Video recept: Uzené makrely

Uzená makrela je TOP. Obsahuje větší množství tuku podobně jako např. sladkovodní tolstolobik a je to opravdová pochoutka. Pokud dodržíte základní postup, nemůže se to nepovést. Prozkoumejte následující video recept, ať si můžete tuto pochoutku připravit sami doma.

Prozkoumat recept

Doplňkové parametry

Kategorie: Elektrické automatické udírny
Záruka: 2 roky
Vnitřní využitelný objem: 70 l
Materiál vnějšího pláště: Alu-zinek
Způsob ovládání: Digitální
Váha: 24 kg
Palivo: Štěpka
Značky: Borniak
Země původu: Polsko
Vnější rozměr s generátorem kouře: 63 x 104 x 40 cm (š/v/h)
Vnější rozměr bez generátoru kouře: 54 x 104 x 40 cm (š/v/h)
Vnitřní rozměr udící komory: 44 x 82 x 35 cm (š/v/h)
Rozměr roštu: 38 x 29 cm (š/h)
Průměr komína: 80 mm
Kapacita udírny: 10 kg masa/8 kg klobás
Maximální provozní teplota: 120°C
Vnitřní materiál udicí komory: nerezová ocel
Příkon: 500 W (topné těleso) + 115 W (generátor kouře)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
×

Splátková kalkulačka ESSOX

97 %