Hovězí hamburgery [VIDEO]

Video recept: Hovězí hamburgery

Jak grilovat hamburgery? Možností je několik - přímo na roštu, na lávovém kameni, na ocelové plotně, na litinovém tálu, apod. Nicméně bez ohledu na použitou techniku se asi shodneme, že hamburger z grilu je prostě TOP a nikdy se neomrzí. Stejně jako kuřecí křídla. Pořádný hamburger je jedním z pěti základních pilířů grilování (společně se steaky, žebry, hovězím hrudím a trhaným vepřovým masem).

hovězí hamburgery

Představte si chutný a šťavnatý burger, kdy po prvním máte chuť hned na další ……Tak to chce, ostatně jako jakákoli jiná činnost trochu cviku a vědět, jak na to. Burgery vesměs všichni považují za placku mletého, kterou nějak ugriluju, dám do housky s majonézou, kečupem nebo omáčkou, salát, rajče a cibule a hotovo. Proč ne! Určitě bude taky fajn, ale já vám v tomto videu ukážu, jaké hamburgery doma děláme my. Třeba vás to inspiruje.

grilované hamburgery

Já osobně nejsem zastáncem takových těch mega velkých burgerů, které nelze ani vzít do ruky natož trochu inteligentně jíst. Můj favorit je double cheese smash burger tj. 2 x 110 g masa a čedar, ochucená majonéza a cibule. Prostě jednoduchá klasika, kde tím opečením masa na litinovém tálu tomu dáte super chuť. A kdo se chce dozvědět více, může si přečíst tento náš článek věnovaný právě hamburgerům na grilu.

A jaké budete potřebovat suroviny? ◽ Hovězí maso - přední (chuck roll nebo hrudí s dostatečným množstvím tuku) ◽ Tepelně neopracovanou slaninu ◽ Uzenou sůlOchucenou majonézu ◽ Bulky ◽ Salát, cibuli, okurku, rajče ◽ Oblíbenou BBQ omáčku (např. Meathead´s) ◽ Čedar

×

Splátková kalkulačka ESSOX

100 %