Flank steak [VIDEO]

Video recept: Grilovaný flank steak v kotlovém grilu Weber

Flank steak  patří k těm nejlepším druhům masa, ze kterého můžete připravit steak. Jedná se o hovězí pupek, který má jemné mramorování a díky tomu, že je vysoký jen pár centimetrů, je jeho příprava opravdu blesková. Vždycky ho podáváme nakrájený přes vlákna na tenké plátky – a tuhle dokonalou lahůdku skvěle doplní tradiční chimichurri omáčka.

Flank steak budeme grilovat přímou metodou v kotlovém grilu Weber Performer.

 

Ingredience:

Flank steak
Steakové koření Mistr Grilu Steak America bez soli
Gourmet sůl Mistro grilu Chipotle

Chimichurri omáčka:

Hladkolistá petržel
Vinný ocet
Voda
Olivový olej
Cibule
Česnek
Oregano
Sůl
Pepř
Chilli floky (vločky)

Grilovací potřeby

Steakové koření Mistr Grilu Steak America bez soli
Gourmet sůl Mistr grilu Chipotle
Vpichový teploměr

Podobné recepty

Mletý jehněčí šiškebab
Steaky ze svíčkové
Tomahawk steak

 

  1. Příprava chimichurri omáčky

    Základem je hladkolistá petržel, se kterou opravdu nemusíme nešetřit. Rozmixujeme ji nahrubo společně se stroužky česneku. Přidáme cibuli, sušené oregano, sůl, pepř, chilli floky, vinný ocet a vodu. Opět krátce promixujeme. Do rozmixované směsi přidáme olivový olej a ještě několika pulzy promícháme.

    Flank steak 12

    Před podáváním omáčku necháme ještě pár hodin odležet.

    Pokud zrovna nemáte po ruce všechny potřebné ingredience k přípravě omáčky, můžete využít kořenící směs Don Marco's Chimichurri a máte to skoro bez práce.

  2. Příprava steaku

    Příprava samotného steaku je velmi jednoduchá. Povrch masa mírně navlhčíme olejem. Potom maso okořeníme směsí Mistr Grilu Steak America bez soli z obou stran.

    Flank steak 13

  3. Grilování steaku

    Flank steak grilujeme na vysokou teplotu přímou metodou z každé strany za použití poklopu. Vnitřní teplota masa by měla dosáhnout  přibližně 56 °C – snadno ji zjistíme pomocí vpichového teploměru.

    Flank steak 15

    Steak přikryjeme alobalem a necháme ještě 3 – 4 minuty dojit, aby se šťáva hezky rovnoměrně rozprostřela.

  4. Servírování

    Maso solíme až na talíři – my jsme použili ochucenou Chipotle Gourmet sůl, která navíc dodá trochu štiplavosti. Plátky masa ještě přelijeme chimichurri omáčkou.

    No a rozhodně nezapomeňte ani na sklenku skvělého červeného vína – třeba lahodný izraelský Pinot Noir.

    Flank steak 04

×

Splátková kalkulačka ESSOX

98 %