Foto recept: Grilovaný hovězí tomahawk steak v kotlovém grilu Weber
Ugrilovat dobře steak, tzn. propečený tak, jak bych chtěl je pro mnoho lidí velká věda. A ugrilovat steak tak, aby byl uvnitř šťavnatý, propečený maximálně "medium" a z vrchu měl krásnou tmavou a pevnou kůrku, to chce již trochu znalostí. V následujícím foto receptu vám ukážu, jak ugrilovat velký tomahawk steak (jedná se vlastně o rib-eye steak s velkým kusem žebra/kosti) o hmotnosti rovných 1000 g na stupeň propečení "medium", což znamená na cílovou vnitřní teplotu 57-63 °C. Zapomeňte na ty široce oblíbené poučky jak máte prstem stisknout dlaň pod palcem, apod...... O stupni propečení steaku "bohužel" hovoří jen a výhradně jeho vnitřní teplota. Při grilování steaků se tedy neobejdete bez teploměru na měření vnitřní teploty masa. Stupně propečení a adekvátní vnitřní teploty naleznete v této tabulce.
Suroviny
Tomahawk steak |
maldonská sůl (nebo jiná gourmet sůl) |
černý pepř drcený |
Grilovací potřeby
Podobné recepty
Máme pro vás další chutné recepty |
[doba-pripravy="45 minut"]