Video recept: Lososové barbecue kostky ve smokeru Smoky Fun
Lososové BBQ kostky jsou🐟 rybí variace na oblíbené🐷 Burnt Ends. Postup je stejný, doba grilování výrazně kratší. A výsledek předčí vaše očekávání. Čekal jsem, že intenzivní chuť BBQ koření a omáčky přebije chuť masa, ale vůbec ne☝ . Dokonce si dokážu představit, že bych BBQ rub trochu přidal! Takže doporučuju vyzkoušet co nejdřív! 👍
K tomuto receptu si přichystejte tyto suroviny:
- filet lososa
- oblíbenou BBQ omáčku (např. Killer Hogs)
- oblíbené BBQ koření (např. Kosmo´s Q)
- omáčku Sriracha
- máslo
Z filetu si odřízneme nízkou břišní část, kterou využijeme jinak. Z vyšší hřbetní části nakrájejte přibližně stejně velké kostky.
Kostky si dejte ideálně takto na mřížku (tu doporučuji dopředu potřít slabou vrstvou oleje) a okořeňte oblíbeným BBQ kořením, ideálně nějakým alespoň trochu štiplavým.
Takto na mřížce dejte do grilu péct nepřímou metodou při 110-120 °C. Využít můžete jakýkoli gril s víkem, ve kterém lze praktikovat nepřímou metodu grilování. Gril plynový, peletový, na dřevěné uhlí nebo smoker jako my. V našem případě jsme do dřevěného uhlí přihodili ještě malý špalík z třešňového dřeva.
Kostky pečeme do vnitřní teploty cca 50 °C. Pak je buď potřeme nebo takto "vykoupeme" v zahřáté BBQ omáčce, do které jsme přidali trochu másla a pálivé omáčky Sriracha. Kostky vrátíme na mřížku a pečeme do cílové teploty uvnitř masa 63 °C.
No a můžeme servírovat. tyhle kostky jsou úplně úžasný třeba jako předkrm. Je to fakt chuťovka a doporučujeme je vyzkoušet!