Bůčková roláda [VIDEO]

Video recept: Bůčková roláda v grilu Weber Smokey Mountain (WSM)

Bůčkovou roládu možná rádi připravujete doma v troubě, ale na grilu? Tenhle recept vás přesvědčí, že grilování dá tomuto jídlu ještě další přidanou chuť a vůni. Navíc je jeho příprava tak jednoduchá, že ji zvládne každý začátečník. Aby té práce nebylo tolik, požádejte svého řezníka, aby vám připravil krásný tenký plát bůčku, potom už to půjde samo.

Bůčkovou roládu budeme grilovat nepřímou metodou na grilu Weber Smokey Mountain, ale využít můžete třeba keramický gril. Důležité je, abyste v něm dokázali udržet stabilně nižší teplotu.

Ingredience:

Slabý plát bůčku na roládu
Grilovací koření Mistr grilu Country BBQ
Anglická slanina
Sůl
Pepř
Papriky různých barev
Rajčata
Cibule celá neoloupaná
Česnek
Pálivá paprika

Grilovací potřeby

Grilovací koření Mistr grilu Country BBQ
Digitální termosonda TFA Kuchen Chef

 

Podobné recepty

Pikantní bůčkové plátky
Zauzená slanina
Grilovaný bůček low&slow

 

  1. Příprava tapenády z grilované zeleniny

    Palici česneku seřízneme, dáme do alobalu a zalijeme trochou olivového oleje. Přidáme sůl, pepř a zabalíme. Položíme na gril.

    Buckova rolada 02

    Zeleninu nejprve ogrilujeme přímou metodou při vyšší teplotě v plynovém grilu Broil King. Aby se nic nepřichytilo, potřeme grilovací rošt malým množstvím oleje.

    Papriky různých barev, cibuli a rajčata položíme bez jakýchkoliv úprav přímo na grilovací rošt. Občas obrátíme a počkáme, dokud zelenina nezhnědne. Zeleninu musíme před samotnou přípravou tapenády oloupat – rajčata půjdou snadno, papriky a cibuli po sundání z grilu necháme tzv. zapařit v igelitovém sáčku.

    Buckova rolada 03

    Česnek necháme v grilu nejdéle, přibližně 45 minut, dokud hezky nezměkne. Po oloupání zeleninu nakrájíme, česnek vyloupeme a vše společně rozmixujeme na hladkou pastu. Osolíme a opepříme podle vlastní chuti.

    Buckova rolada 04

    Pokud spěcháte, můžete s klidným svědomím použít kvalitní ajvar.

  2. Příprava rolády

    Rozprostřeme bůčkovou roládu, opepříme kampotským pepřem, okořeníme kořením Mistr grilu Country BBQ a potřeme po celé ploše tapenádou. Navrch položíme plátky anglické slaniny.

    Buckova rolada 07

    Bůček zarolujeme a navrch znovu okořeníme. Podle vlastní preference můžeme svázat přírodním provázkem, ale není to potřeba.

    Buckova rolada 08

  3. Grilování rolády

    Roládu přemístíme do grilu rozehřátého přibližně na 150 – 160 °C a grilujeme do cílové vnitřní teploty asi 85 °C. Abychom si udrželi přehled, zapíchneme do bůčkové rolády termosondu.

    Buckova rolada 10

    Roládu zakryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout. Potom už můžeme krájet na plátky.

  4. Servírování

    Jako příloha bude skvělá klasická bramborová kaše a dostanete oběd jako od babičky.

    Buckova rolada 14

×

Splátková kalkulačka ESSOX

98 %