Video recept: Pork belly burnt ends ("bůčkové kostky") v peletovém grilu Broil King
Bůček je prostě jedna z českých klasik. Můžete ho nakrájet na plátky a grilovat napřímo nebo ho připravit celý low and slow jako barbecue, naložený v BBQ koření a třeba ho dopéct až na vnitřní teplotu přes 90 st. Celsia a roztrhat jako pulled pork (trhané maso). Ale taky si můžete připravit "burnt ends" ! Pork Belly Burnt Ends je anglický název pro pomalu pečené kostky bůčku okořeněné bbq kořením, zalité bbq omáčkou třeba s máslem a medem. Výsledkem má být intenzivně ochucené měkké maso. Je to akce zhruba na 3-4 hodiny v závislosti na teplotě v grilu, ale výsledek vás 100% posadí na židli. Tak pojďme na to!
Suroviny
2 kg vepřového boku |
4 lžíce BBQ koření na vepřové maso |
1 lžíce medu |
1 hrnek BBQ omáčky |
½ hrnku vývaru |
3 lžíce másla |
Grilovací potřeby
Udírna Weber Smokey Mountain |
Vstřikovač marinády |
Weber Alu misky velké |
Grilovací koření Pork Powder, 220g |
Stockyard Southern Blues BBQ Sauce, 350ml |
Podobné recepty
Máme pro vás další chutné recepty |
Grilovaný bůček low&slow |
Bůček (bez kůže) nakrájíme správně nabroušeným nožem na kostky minimálně 2 cm, ochutíme oblíbeným BBQ kořením, promasírujeme a necháme v lednici odležet 2 hodiny, nejlépe však přes noc..
Pomocí Minion metody necháme rozehřát např. Weber Smokey Mountain na stabilní teplotu kolem 120°C. (V kotlovém grilu použijte modifikaci ve formě "snake metody").
Mimo gril si na rošt rozložíme kostky masa tak, aby se nedotýkaly. Na brikety přidáme tři dřevěné špalíky k zauzení a rošt s masem vložíme do grilu. Zauzujeme takto při teplotě kolem 120 °C dvě hodiny.
V kastrolku smícháme BBQ omáčku, med, vývar a máslo. Maso přemístíme z roštu do hliníkové misky, přelijeme omáčkou a promícháme.
Přikryjeme fólií a necháme v grilu další cca 1 a půl hodiny.
Pak fólii odstraníme a 30 minut dokončujeme tak, aby tekutina měla konzistenci lepkavého sirupu.
A můžete servírovat na talíř ...