Video recept: Pikantní bůčkové plátky v keramickém grilu Big Green Egg
Grilovaný bůček je klasika, ale tenhle jednoduchý recept vás nadchne svou vůní i chutí. Dnes totiž nebudeme připravovat bůček vcelku, ale posvítíme si na přípravu příjemně pikantních plátků, které jsou perfektní jako pochoutka k pivu.
Pikantní bůčkové plátky budeme grilovat nepřímou metodou při teplotě kolem 110 °C v keramickém grilu Big Green Egg.
Ingredience:
Tenké plátky libovějšího vepřového bůčku |
Koření Mistr grilu Picante Mexico |
Pálivá chilli omáčka |
Grilovací potřeby:
Koření Mistr grilu Picante Mexico |
Chilli omáčka Pain is Good Louisiana Style, 95ml |
Vpichový teploměr Thermapen ONE |
Podobné recepty
Bůčkové BBQ kostky |
Grilovaný bůček low&slow |
Bůčková roláda |
-
Příprava masa
Tenké plátky bůčku mírně zvlhčíme jedlým olejem, aby na něm koření dobře drželo.
Řádně okořeníme z obou stran směsí Mistr grilu Picante Mexico, která se perfektně hodí právě k tučnějšímu masu.
Pokud máte rádi pálivá jídla, můžete místo oleje použít jako „lepidlo“ oblíbenou chilli omáčku – v našem případě jsme zvolili Pain is Good Louisiana Style.
-
Grilování
Gril rozpálíme na 110 °C, což je ideální teplota pro delší přípravu, když chceme, aby nám maso opravdu dokonale změklo a doslova se při jídle rozplývalo na jazyku.
Po přibližně 2 hodinách máme hotovo – vnitřní teplota by měla dosáhnout přibližně 85 °C. Snadno ji ověříme vpichovým teploměrem.
-
Servírování
Tahle pochoutka už nepotřebuje k servírování nic jiného, než dobře vychlazenou sklenici piva.