Pikantní bůčkové plátky [VIDEO]

Video recept: Pikantní bůčkové plátky v keramickém grilu Big Green Egg

Grilovaný bůček je klasika, ale tenhle jednoduchý recept vás nadchne svou vůní i chutí. Dnes totiž nebudeme připravovat bůček vcelku, ale posvítíme si na přípravu příjemně pikantních plátků, které jsou perfektní jako pochoutka k pivu.

Pikantní bůčkové plátky budeme grilovat nepřímou metodou při teplotě kolem 110 °C v keramickém grilu Big Green Egg.

 

Ingredience:

Tenké plátky libovějšího vepřového bůčku
Koření Mistr grilu Picante Mexico
Pálivá chilli omáčka

Grilovací potřeby:

Koření Mistr grilu Picante Mexico
Chilli omáčka Pain is Good Louisiana Style, 95ml
Vpichový teploměr Thermapen ONE

 

Podobné recepty

Bůčkové BBQ kostky
Grilovaný bůček low&slow
Bůčková roláda

 

  1. Příprava masa

    Tenké plátky bůčku mírně zvlhčíme jedlým olejem, aby na něm koření dobře drželo.

    Pikantni buckove platky 02

    Řádně okořeníme z obou stran směsí Mistr grilu Picante Mexico, která se perfektně hodí právě k tučnějšímu masu.

    Pokud máte rádi pálivá jídla, můžete místo oleje použít jako „lepidlo“ oblíbenou chilli omáčku – v našem případě jsme zvolili Pain is Good Louisiana Style.

    Pikantni buckove platky 03

  2. Grilování

    Gril rozpálíme na 110 °C, což je ideální teplota pro delší přípravu, když chceme, aby nám maso opravdu dokonale změklo a doslova se při jídle rozplývalo na jazyku.

    Po přibližně 2 hodinách máme hotovo – vnitřní teplota by měla dosáhnout přibližně 85 °C. Snadno ji ověříme vpichovým teploměrem.

    Pikantni buckove platky 06

  3. Servírování

    Tahle pochoutka už nepotřebuje k servírování nic jiného, než dobře vychlazenou sklenici piva.

    Pikantni buckove platky 08

×

Splátková kalkulačka ESSOX

98 %