Koření na grilování
Již Vás nenapadá, co na gril? Řešením nemusí být pouze jiné suroviny. Zcela nové chutě totiž získáte pouze za pomoci koření na grilování. Zkuste tedy experimentovat. Pokud patří grily mezi Vaše oblíbené koníčky, s originálním kořením na grilování nemůžete udělat chybu.
Náš internetový obchod nabízí nejrůznější koření na grilování. Zažijete tak exotické chutě, které Vás přenesou přímo z Vaší zahrady na poušť nebo do Středomoří. Začněte tedy s kvalitním grilovacím kořením od nás, ušetříte a pochutnáte si.
Chcete začít s grilovacími kořeními? Pak neváhejte a objednejte si ty nejlepší.
Mistr grilu radí...
Jak si vybrat gril Desatero perfektního grilování Tři základní pravidla grilování Všechny rady- Koření na vepřové maso
- Koření na hovězí maso
- Koření na steaky
- Koření na drůbež
- Koření na ryby
- Koření na zeleninu
Nejprodávanější
Originální sada pastrami Don Marco’s Barbecue pro výrobu vlastního pastrami. Tato sada se skládá z nakládací směsi (400 g), a kořenící...
Pepř Tellicherry z přírodní rezervace Periyar (Indie), chilli vločky z Asie, uzené papričky chipotle z Mexika a uzený česnek z Rakouska.
Indický pepř, nejprve zušlechtěný whisky a následně usušený, se tak potkává s růžovou kamennou solí z Pákistánu, růžovým pepřem...
Různé maso si žádá různé grilovací koření – nebo ne?
Existuje mnoho druhů koření na grilování a grilovacích směsí, které v sobě kombinují nejrůznější ingredience. Každé maso si totiž žádá to svoje. Koření na vepřové maso nejčastěji obsahuje česnek, sušenou cibuli, skvělá je hořčice nebo med a pikantní chilli papričky. Koření na hovězí maso bývá naopak výraznější, kořenící směsi obsahují papriku nebo kajenský pepř. Na potírání hovězího během grilování se také používají pálivé chilli omáčky.
Koření na zeleninu a koření na ryby bývá jemnější, aby nepřebilo chuť hlavní suroviny. Často v něm najdeme nejrůznější sušené bylinky. Stejně tak koření na drůbeží maso je jemnější než běžné americké koření na barbeque.
Kořenící směsi, které podtrhnou chuť masa
Hlavním úkolem kořenících směsí je nejen maso ochutit, ale především nechat vyniknout samotné maso. Není ale nutné používat na kotlety pouze koření na vepřové maso a na štiku koření na ryby. Jestli jste si nějaké koření na grilování oblíbili, můžete jej používat stále dokola, stejně jako oblíbenou omáčku na grilování.
Tip: Místo běžné směsi grilovacího koření použijte gourmet sůl – ta maso nejen osolí, ale zároveň mu dodá jemnou chuť bylinek nebo třeba červeného vína.