Koření na steaky
Toužíte po dokonalém steaku? Nejdůležitější je samozřejmě výběr kvalitního kusu masa z masného plemene, ale o perfektní chuť se postará také dobře zvolené koření na steaky. Díky němu pak můžete sobě i svým hostům připravit skvělý gastronomický zážitek.
Jaké koření na grilované maso je nejlepší?
Na tuto otázku není jednoduchá odpověď, protože každý člověk má jiné chutě. Někomu bude více vyhovovat jemnější koření na drůbež, někdo má raději americké grilovací koření na bbq a koření na hovězí maso, které má intenzivnější chuť i pálivost.
Pro všechny milovníky grilování jsme připravili steakové koření i další koření na grilování, které prodáváme pod značkou Mistr grilu. Kromě koření si můžete vybrat také z velkého množství ochucených gourmet solí, které podtrhnou chuť masa a dodají mu aroma vanilky, červeného vína nebo čerstvých bylinek.
TIP: Při grilování by se vám mohl hodit tento celosvětově vyhledávaný kambodžský pepř.
Nejprodávanější
Lehce štiplavá aromatická směs s oreganem, cibulí a česnekem ideální pro grilování pikantního bůčku a steaků z krkovice.
Jedna z nejlepších kořenících směsí na steaky z krkovice s česnekem, oreganem a chilli, vhodná na jehněčí a hovězí maso i vaření v kuchyni.
Pepř Tellicherry z přírodní rezervace Periyar (Indie), chilli vločky z Asie, uzené papričky chipotle z Mexika a uzený česnek z Rakouska.
Indický pepř, nejprve zušlechtěný whisky a následně usušený, se tak potkává s růžovou kamennou solí z Pákistánu, růžovým pepřem...
Jak připravit dokonalý steak
Steak mnozí považují za to nejlepší, co můžete na grilu připravit. Jeho příprava může vypadat jako tajné umění, ale stačí znát pár zásad a vaše steaky budou v okolí vyhlášené. Tajemství dokonalého steaku přitom nespočívá v dokonalém koření na steaky.
- Nejdůležitější je výběr masa. Vybírejte maso z masných plemen s dostatkem tuku, rozhodně vyzrálé 3-4 týdny.
- Maso by před grilováním mělo dosáhnout pokojové teploty.
- Ideálně grilujte metodou "reverse sear" a měřte vnitřní teplotu masa vpichovým teploměrem na požadovaný stupeň propečení.
- Po grilování nechte maso 3- 5 minut odpočívat zakryté alobalem, zajistí to jeho šťavnatost.
Koření na steaky by mělo především odpovídat vaší chuti. Grilovací nebo BBQ koření, stejně jako koření na vepřové maso mohou být pro někoho skvělou volbou, jiný ale dá přednost obyčejné soli a pepři.
Tip: Přečtěte si více tipů na dokonalý steak, které vám zaručí, že se vaše grilování vždycky povede.