Ochlazovače kouře
Milujete uzené pochoutky, ale už vás domácí uzení a jeho stále stejný postup trochu nudí? Jestli chcete vyzkoušet něco nového a dodat vašemu uzení zase trochu šťávu, vyzkoušejte ochlazovače kouře do udíren.
Mistr grilu radí...
Jak vybrat kvalitní udírnu? Jak naložit maso na uzení? Co jsou udírny Bradley? Všechny radyNejprodávanější
Co je to ochlazovač kouře?
Dnešní moderní udírny Bradley a Borniak jsou sofistikovaná zařízení, která vám dopřejí dokonalý zážitek z uzení. Dosahují toho díky použití nejrůznějšího příslušenství pro udírny. A jedním z takových zařízení je i ochlazovač kouře. Ten někdy bývá součástí balení při koupi elektrické udírny, ale můžete si jej dokoupit i samostatně, pokud jej vaše udírna nemá.
Při generování kouře v udírně dochází ke zvyšování vnitřní teploty, kterou můžete snížit právě pomocí ochlazovače kouře do udírny. Připojíte ho na jedné straně k udírně a na druhé ke generátoru kouře. Kouř nejprve projde kouřovodem (flexi trubkou), kde se ochladí a až potom se dostane k masu v udírně.
Různé metody uzení
Použití ochlazovače kouře do udíren vám umožní udit jako profík a vybrat si, zda chcete udit teplým, horkým nebo studeným kouřem. Pro různé druhy masa se hodí různé metody uzení, stačí si jen vybrat.
- Pokud chcete konzervovat potraviny na delší dobu, vyberte si uzení studeným kouřem.
- Maso po uzením teplým kouřem má příjemnou uzenou chuť a barvu, zároveň zůstává šťavnaté.
- Uzení horkým kouřem využijete při přípravě originálního amerického barbecue, ale pochutiny musíte rychle spotřebovat.
Stačí si tak jen vybrat vhodné pomůcky pro uzení, které vám pomohou získat z vaší udírny to nejlepší.