Pálivé chilli omáčky
Pozor, tady bude horko! Jestliže se řadíte k těm, které jen tak nějaká štiplavá chuť nerozhodí a chilli papričky chroupete i k snídani, pak jsou pálivé chilli omáčky tím pravým doplňkem pro vaše grilované dobroty.
Extra pálivé omáčky s kajenským pepřem
Kajenský pepř, který je základní ingrediencí pálivých omáček, je vlastně jeden z druhů chilli papriček. Patří k těm štiplavějším, ale pokud jej nepoužijete ve velkém množství, mohou si grilovací omáčky s kajenským pepřem užít i ti, kteří raději pokrmy jen lehce pikantní.
Dalšími ingrediencemi, které dodávají chilli omáčkám chuť, jsou česnek, paprika, cukr, ale také limetky nebo modrý sýr. Mezi legendy ve výrobě pálivých chilli omáček patří americká značka Frank’s se svou Buffalo omáčkou na kuřecí křídla, kterou milují miliony lidí na celém světě.
Nejprodávanější
Omáčky (nejen) na kuřecí křídla
Chili omáčky na grilování jsou skvělé nejen jako omáčky na Buffalo Wings, ale připravíte s nimi mnoho dalších grilovaných dobrot. Můžete je použít jako součást marinády, na potírání masa během grilování nebo při přípravě skvělých dipů ke grilování.
Extra pálivé omáčky na kuřecí křídla ale můžete využít také při přípravě vegetariánských pokrmů, třeba jako marinádu na oblíbené tofu nebo jimi potírat kukuřici a další zeleninu při grilování.
Tip: Vyzkoušejte originální dipy, čatní a tapenády, které můžete použít místo běžného kečupu a majonézy při servírování grilovaných mas. Výborné jsou také při přípravě předkrmů, jako jsou opečené bagetky nebo do salátů.