Pečící lávové kameny
Lávový kámen je stále oblíbenou variantou pečení na otevřeném ohni nebo v grilu, neboť zde odpadá problém s odkapáváním šťávy a tuku do žhavého uhlí a kusy potravin, které při klasickém přímém grilování mohou padat skrze grilovací rošt do ohně. Tato sopečná hornina z italské sopky Etna je předurčena k tomu, aby nepraskla a navíc snižuje riziko nezdravého připálení surovin. Můžete ji navíc pohodlně využít jak při zahradní party, tak doma přímo v kuchyni.
Co by se vám ještě mohlo hodit?
Nezapomeňte se vybavit také kvalitními noži a rozmanitými druhy grilovacího koření a marinád. A co by vám rozhodně nemělo chybět, pokud se chcete stát mistrem steaků? Pořiďte si určitě teploměr na maso, abyste se mohli pyšnit ukázkovým rare nebo medium připraveným steakem.