Foto recept: Chleba pečený v keramickém grilu Big Green Egg
Čerstvý, doma pečený chleba získává u nás v posledních letech na popularitě. Existuje mnoho webů věnovaných pouze pečení chleba. Všichni z vás, kdo to již zkusili, uznají, že domácí, vlastníma rukama připravený chléb chutná mnohem více než ten kupovaný. No, a proč si takový domácí chléb neupéct v grilu?!
Keramické grily obecně fungují jako pec/trouba a lze je využít k pečení všeho, co pečete doma v el. troubě. Takže i chleba! A když kvalitní domácí chléb, tak na nejlepším keramickém grilu na trhu - zeleném Big Green Egg. A nebudeme ho péct "navolno", ale použijeme americký litinový hrnec Lodge Double Dutch Oven, který je přímo stvořený k pečení chleba nejen v grilu, ale i peci, troubě, apod.
Suroviny
300 g pšeničné chlebové mouky |
200 g žitné chlebové mouky |
430 ml vody |
10 g soli |
4 g instantního droždí |
5 g drceného kmínu |
Grilovací potřeby
ConvEGGtor pro BGE Large |
Litinový hrnec Lodge Double Dutch Oven |
Keramický gril Big Green Egg |
Dobrou chuť!
[doba-pripravy="1 hodina příprava a pečení + 16 hodin kynutí"]