Termosondy na grilování
Zárukou správně propečeného masa, které není vysušené jako podrážka, ale naopak krásně šťavnaté, je jeho příprava na danou teplotu. Tu nejlépe ohlídáte pomocí termosondy pro měření vnitřní teploty masa.
Nejprodávanější
Proč si pořídit termosondu na gril?
Tím hlavním důvodem je samozřejmě nepřekonatelný chuťový zážitek z dokonale připraveného velkého kusu mas. Abyste ho dosáhli, je dobré se zaměřit na vnitřní teplotu masa. Tu snadno zjistíte právě pomocí grilovacího teploměru nebo termosondy.
Digitální termosondy na maso vynikají snadným a intuitivním použitím. Na rozdíl od vpichového teploměru, který v mase nenecháváte po celou dobu grilování, můžete postupně sledovat, jak se teplota mění a kolik času bude maso ještě potřebovat. Vyhnete se také častému otevírání víka grilu a tím také unikání potřebného tepla.
Termosondy na gril můžete využít také jako teploměry do udírny, kde neměříte přímo vnitřní teplotu masa, ale teplotu v udírně.
Využijte přednosti moderní techniky
Digitální termosondy nabízejí kromě vpichovací jehly také další možnosti, jak ohlídat propečení masa přesně podle vašich představ. Moderní termosondy na gril disponují také teplotním alarmem, který vás upozorní, že jste dosáhli předem nastavené vnitřní teploty masa. Můžete využít i časovač nebo stopky, abyste pokrm ohlídali. Průběh grilování můžete dokonce sledovat v mobilní aplikaci.
Skvělou možností jsou také bezdrátové termosondy na gril. Jehlici zapíchnete doprostřed masa a ta bude aktuální teplotu bezdrátově přenášet do hlavní jednotky, kterou si můžete odnést s sebou a věnovat se například přípravě salátu.