Štěpka na uzení Borniak
Štěpka na uzení je skvělým způsobem, jak si domácí uzení ve své zahradní udírně ještě více užít. Kouř ze štěpky pronikne hluboko do masa a dodá mu jedinečnou chuť a krásně tmavě zlatou až hnědou barvu, podle zvoleného druhu dřeviny. Udící štěpka Borniak je navíc zárukou kvality.
Nejprodávanější
Jak používat štěpku na uzení Borniak
Štěpka Borniak je primárně určena do elektrických udíren Borniak. Zároveň ji můžeme použít v udírnách, které negenerují kouř přímo z paliva. Jedná se o plynové udírny nebo plechové udírny, ve kterých kouř vzniká právě za pomocí udící štěpky. Tu jednoduše přidáte do speciální misky nad topnou spirálu nebo ji vhodíte přímo do žhavých uhlíků.
Tip: Pokud stále váháte, jakou udírnu vybrat, přečtěte si našeho průvodce udírnami a nešlápnete vedle.
Udící štěpka Borniak je vyrobena štěpkováním tvrdých druhů dřeva. V nabídce máme 8 druhů dřevin. Kvalitní štěpka na uzení nesmí obsahovat žádné příměsi nebo prašné částice, které by mohly při uzení proniknout do masa nebo na něm ulpět a zkazit jeho chuť.
Štěpka na uzení Borniak je vhodná pro všechny techniky uzení, ať už preferujete pomalé uzení studeným kouřem nebo barbecue při vysokých teplotách.
Experimentujte s chutí
Různé druhy štěpky jsou vhodným způsobem, jak při domácím uzení experimentovat s chutí pokrmů. Ovocné dřevo dodá nasládlou chuť a jemné aroma, javor a olše potěší kořeněnou vůní a typickou zemitost dodají americké dřeviny hickory nebo mesquite.
Pokročilejší mistři uzenáři se mohou pustit do míchání vlastních směsí z jednodruhové udící štěpky Borniak. Vlastnoručně namíchaná směs se může stát jejich podpisem a uzené pokrmy získají nezaměnitelný půvab.
Tip: Pokud máte doma dřevěnou nebo peletovou udírnu, která má systém ručního přikládání paliva, vyzkoušejte udící brikety Bradley. Jsou z kvalitního dřeva a dokáží masu dodat příjemnou chuť stejně jako štěpka na uzení Borniak.