Domácí udírny a příslušenství k uzení
Připravte si oblíbený uzený vepřový bůček, ale také uzené ryby, sýry a další pochoutky v pohodlí domova, ale s profesionálním výsledkem. S různými druhy zahradních udíren dosáhnete různých výsledků, ale s osvědčenými značkami Weber nebo Borniak nešlápnete vedle.
Mistr grilu radí...
Jak vybrat kvalitní udírnu? Jak naložit maso na uzení? Co jsou udírny Bradley? Všechny radyNejprodávanější
Bradley Smoker je revoluční přenosná venkovní automatická udírna pro pomalé uzení studeným, teplým nebo horkým kouřem s extra technologií...
Digitální nerezová udírna o objemu 150 l vybavená novou odkapávací miskou zlepšující proudění vzduchu a odstraňování tuků. Nové...
Udírna Borniak s novou odkapávací miskou zlepšující proudění vzduchu a odvod tuků. Nové seřizovací nožičky, které lze nahradit kolečky...
Zahradní udírna je vybavena novou odkapávací miskou zlepšující proudění vzduchu a odstraňování tuků. Nové seřizovací nožičky,...
Digitální udírna o objemu 70 l s automatickým generátorem kouře na dřevěnou štěpku, s novým odkapávacím plechem a výškově seřiditelnými...
Gril Weber Smokey Mountain Cooker 57 cm - kvalitní konstrukce z prvotřídních materiálů pro rovnoměrné tepelné zpracování jídla a...
Automatická elektrická udírna se 6 rošty a generátorem kouře pro domácí použití. Bradley Smoker je revoluční přenosná udírna pro pomalé...
Domácí elektrická udírna s manuálním ovládáním, generátorem kouře, 4 rošty k uzení a kapacitou až 12 kg masa. Mistr grilu radí Jak...
Kolik masa a jak chcete udit?
Domácí udírny dnes nabízí mnoho možností. Před jejich pořízením je dobré položit si několik otázek, které vám pomohou vybrat si vhodnou domácí udírnu:
- Jak často a kolik masa (nebo jiných pochoutek) chcete udit?
- Jakou zvolíte udící techniku? Chcete raději udit pomalu studeným kouřem nebo chcete rychlejší výsledek s horkým kouřem?
- Bude mít udírna své stálé místo na zahradě nebo byste raději mobilní zařízení, které si můžete vzít třeba na chatu?
- Chcete se celému procesu věnovat především sami nebo dáváte přednost větší automatice?
Pokud si na všechny otázky poctivě odpovíte, můžete si vybrat přesně takovou domácí udírnu, se kterou vás uzení bude bavit dlouhé roky.
Udírny moderní i tradiční
Domácí uzení se těší stále větší oblibě. Pokud při přípravě pokrmů používáte nejraději dřevo, oblíbíte si dřevěné udírny, které nabízejí autentický zážitek, a zároveň budou ozdobou zahrady každého milovníka domácího uzení.
Ale oblíbenou chuť uzeného masa si dnes můžete dopřát i v případě, že nemáte dostatek místa pro pořízení klasické velké udírny. Mobilní plechové udírny postavíte na balkon nebo si je vezmete s sebou třeba na kempování. Elektrické a plynové udírny dokonce můžete používat v interiéru, hodí se i pro restaurační provozy. Většina zařízení nabízí i zabudovaný teploměr nebo další příslušenství, díky kterému máte přehled o dění uvnitř udírny, aniž byste ji museli otevírat.
Naše soukromé tipy pro výběr domácí udírny
- Pokud chcete moderní udírnu, která nabízí skvělý zážitek z uzení i prvotřídní kvalitu, vyzkoušejte kanadskou značku Bradley Smoker. Na českém trhu nepůsobí příliš dlouho, ale zákazníci je milují.
- Kvalitní udírny i bohaté příslušenství najdete u značky Borniak. Ať už sháníte kvalitní udící štěpku nebo termosondu, tady neuděláte chybu.
- Stále populárnější je i u nás uzení při vyšších teplotách, tzv. barbecue. Tuto možnost nabízí i některé zahradní grily. Například značka Weber představila Smokey Mountain, ve kterém můžete pohodlně grilovat oblíbené pochoutky i připravovat větší kusy masa metodou barbecue.