Vpichové grilovací teploměry na maso
Pro správné propečení masa je klíčové sledovat jeho vnitřní teplotu – a nezáleží na tom, jestli ho připravuje v troubě nebo na grilu. Jednoduché vpichové teploměry na grilování jsou nepostradatelným pomocníkem při přípravě steaku i vepřové pečeně.
Nejprodávanější
Teploměry na měření vnitřní teploty masa jsou nepostradatelným pomocníkem
Vnitřní teplota masa je rozhodujícím faktorem, zda bude maso šťavnaté, nebo jste vyrobili nepoživatelnou podrážku. Každé maso navíc vyžaduje jinou vnitřní teplotu, takže by byla škoda zkazit jeho přípravu, když už jste věnovali drahocenný čas výběru perfektního kousku. Navíc dostatečně vysoká teplota uvnitř masa zajistí zdravotní nezávadnost – to je důležité sledovat především u drůbeže.
Digitální vpichové teploměry jsou snadnou cestou, jak zjistit, že je pokrm hotový. Díky jejich malým rozměrům je můžete mít neustále po ruce až do momentu, kdy chcete zjistit, jak na tom váš steak je. Jehlici zapíchnete doprostřed masa a během několika sekund můžete na displeji odečíst vnitřní teplotu masa.
Tip: Chcete po celou dobu sledovat, jak vnitřní teplota masa pomalu roste? Spolehněte se na moderní termosondy na grilování, které necháváte uvnitř masa po celou dobu grilování. A jestli raději udíte, než grilujete, věnujte svou pozornost teploměrům do udírny, které vám umožní sledovat teplotu udícího kouře.
Teploměry Thermapen – krása a kvalita v jednom
Mezi nejpopulárnější teploměry patří bezesporu vpichové teploměry na grilování i do kuchyně od značky Thermapen. Jejich základními atributy jsou rychlost, přesnost a snadné použití.
To platí především o modelu Thermapen ONE, který dokáže změřit vnitřní teplotu masa během jedné sekundy. Navíc si jej můžete pořídit v mnoha zářivých barvách, které snadno najdete i v přeplněné kuchyňské zásuvce.