Grily Weber Smokey Mountain – jednoduchá obsluha, skvělý výsledek
Připravit si grilované pochoutky je jedna věc, ale skutečné barbecue vyžaduje trochu jiné zacházení. Pomalé pečení při nižší teplotě, voňavý kouř a maso, které se doslova rozpadá. K tomuto skvělému zážitku potřebujete spolehlivého pomocníka – Weber Smokey Mountain.
Nejprodávanější
Gril Weber Smokey Mountain Cooker 57 cm - kvalitní konstrukce z prvotřídních materiálů pro rovnoměrné tepelné zpracování jídla a...
Proč je Weber Smokey Mountain tak výjimečný?
Weber Smokey Mountain (WSM) patří do široké rodiny zahradních grilů Weber. Americké grily Weber jsou dlouhá léta první volbou mnoha spokojených zákazníků. Weber Smokey Mountain řadíme mezi udírny, které vám pomohou s dokonalým barbecue, ale zároveň umožňuje i klasické grilování na dřevěném uhlí a grilovacích briketách. Co přesně od tohoto modelu můžete očekávat?
- Mnohostranné využití díky 2 úrovním pro uzení a grilování,
- velký otvor pro přikládání dřeva,
- 3 odděleně nastavitelné průduchy na přívod vzduchu pro optimální regulaci teploty,
- poklop s integrovaným teploměrem umožní kontrolovat teplotu během grilování,
- masivní palivový rošt, takže přiváděný vzduch cirkuluje rovnoměrně kolem briket,
- 2 trojmo niklované grilovací rošty s madly,
- porcelánem smaltovaná miska na vodu zabrání vysušení masa,
- zásobník na dřevěné uhlí udržuje palivo pohromadě tak, aby se spalovalo efektivně,
- kovové nohy odolné proti korozi,
- záruka až 10 let na kovové části.
Co dalšího se vám může hodit?
Weber Mountain Smoker používá jako palivo grilovací brikety, případně klasické dřevěné uhlí. Ideální volbou jsou přímo brikety Weber, které patří k nejlepším na trhu. Jsou 100% přírodní, bez přidaných chemikálií, navíc se snadno zapalují, mají vysokou výhřevnost a vydrží až 3 hodiny.
Abyste dosáhli skvělých výsledků, mohou se vám hodit i další pomůcky pro dokonalé vyuzení masa. Pro dodání zajímavých vůní a chutí se nebojte sáhnout po dřevěných lupíncích k zauzování třeba z jabloně nebo mandlovníku. Značka Weber také nabízí velké množství grilovacího náčiní, jako jsou nejrůznější obracečky, teploměry nebo rukavice pro snadnější manipulaci.
Užijte si barbecue
Mnoho lidí volně zaměňuje pojmy grilování a barbecue, ale jedná se o dvě rozdílné úpravy masa. Barbecue ve své pravé podobě je pomalá a dlouhá úprava masa při nízké teplotě za přítomnosti kouře. Teplota se při barbecue nejčastěji pohybuje kolem 110 °C a větší kusy masa můžeme připravovat klidně 10 hodin. Tento původně americký fenomén se rozšířil po celém světě a dokonce se v něm pořádají soutěže. A v nich skvělých výsledků dosahují grilmasteři mj. právě díky Weber Smokey Mountain.
Tip: Pokud jste právě zjistili, že mnohem raději máte klasické grilování na roštu při vysokých teplotách, můžete sáhnout po klasickém grilu Weber Original Kettle nebo Weber Master-Touch, který představuje funkční a kompaktní řešení. Pro větší grilování se hodí také série pojízdných grilů Weber Performer.
Udírna nebo gril?
Grily na dřevěné uhlí se stále těší velké oblibě, i když dnes už máme při grilování více možností, jako jsou plynové nebo elektrické grily, které umožňují snadnější přípravu před grilování a také méně úklidu. Nicméně pro pomalé barbecue jsou zahradní grily na dřevěné uhlí stále nejlepší volbou. Weber Smokey Mountain navíc představuje skvělý kompromis pro milovníky rychlého grilování i pomalého barbecue a dokáže nasytit až 8 strávníků najednou.