V pátek 3.1.2025 a sobotu 4.1.2025 bude prodejna uzavřena.

Podlehněte domácímu uzení s udírnami Bradley

Autor: Tomáš Dytrych

Kdo by nemiloval dokonale jemné a šťavnaté maso s typickou uzenou chutí. Kvalita kupovaného uzeného bývá často ale nevalná a dosáhnout perfektního výsledku v domácích podmínkách není jen tak. Při uzení musíte udržet stabilní teplotu a zároveň zabránit tomu, aby se dřevo změnilo v popel. A to znamená celý proces nepřetržitě kontrolovat. S automatickými udírnami Bradley je ale vše jinak. Seznamte se s pomocníkem, který připraví perfektní kus uzeného přímo u vás doma.

Obsah

udírna Bradley 
V automatické udírně Bradley připravíte delikátní uzený bůček v domácích podmínkách

Příběh udíren Bradley

Všechno začalo v Kanadě, kde místní uzenář požádal rybáře, aby ho naučil chytat lososy. Na oplátku mu ukázal, jak lososa perfektně vyudit, a rybář této lahodné chuti naprosto propadl. Začal proto vymýšlet způsoby, jak udit jednodušeji, aby nemusel na celý proces neustále dohlížet. Po sérii pokusů a omylů sestavil automatickou udírnu, kterou si oblíbili profesionální kuchaři i amatérští nadšenci z celého světa.


Video recept


Jak udírna funguje

Udírna Bradley je vlastně taková izolovaná „trouba“. Její speciálně navržený systém automaticky generuje trvalý tok čistého kouře, a to pomocí dřevěné briketky. Tato unikátní briketka produkuje chladný kouř, který je čtyřikrát čistší než u klasického hořícího dřeva. Do jídla se tak uvolňuje pouze čisté kouřové aroma bez nežádoucích příměsí. Briketky jsou spalovány při takové teplotě, aby nikdy nezačaly hořet, ale pouze hezky pomalu doutnaly.

[banner-1]

Součástí udírny je generátor kouře, který si briketky jednu po druhé samostatně podává a rozžhavuje. Nemusíte se tak vůbec o nic starat. Jedna dřevěná briketka produkuje kouř po dobu asi dvaceti minut. Na tři hodiny uzení, během kterých připravíte například neodolatelného zauzeného lososa, jich tak spotřebujete celkem devět.

„Rozdíl v chuti oproti kupovanému uzenému je přitom neporovnatelný. Díky perfektně kontrolovanému procesu přípravy vás čeká naprosto delikátní požitek“, dodává Tomáš Dytrych, zakladatel griilovani.cz

 uzené maso z udírny Bradley
Udírna produkuje stabilní tok čistého kouře a udržuje stálou teplotu

Co byste o udírně měli vědět

V naší nabídce najdete šest různých modelů udíren. Všechny mají maximálně 26 kg a rozměry do 43 × 37 × 100 cm, udírnu tak můžete bez problému přenést na jakékoliv místo se zdrojem elektřiny. Kvůli vývodu kouře musí být udírna venku, pohodlně se vám ale vejde i na větší balkon. Nemusíte se přitom bát, že byste kouřem obtěžovali sousedy, je ho jen velmi málo. Provozní teplota udíren je do 120 °C a s adaptérem studeného kouře můžete udit i při teplotách nižších než 30 °C.

[banner-2]

Naši zákazníci i my v týmu jsme si nejvíce oblíbili udírnu Bradley Smoker 4 Digital. Tento model umožňuje samostatně nastavit teplotu uvnitř udírny, dobu generování tepla a dobu generování kouře. Na digitálním displeji tak třeba zadáte, aby udírna běžela po dobu devíti hodin s teplotou 70 °C a po dobu šesti hodin generovala kouř. Až se pak vrátíte z rybaření nebo třeba projížďky na kole, můžete podávat neodolatelné uzené přesně tak, jak ho máte rádi.

Potřebovali byste poradit s výběrem té správné udírny? Neváhejte se na nás obrátit.

Kontaktovat Grilování.cz


 

×

Splátková kalkulačka ESSOX

97 %