Killer Hogs
BBQ omáčky a koření Killer Hogs
Pochoutky z grilu by nebyly kompletní bez grilovacího koření a grilovacích omáček. Pořádný steak naložený do dokonale vychucené směsi koření je zlatým hřebem všech zahradních grilovaček. A dokážete si představit klasické americké barbecue bez grilovací omáčky? Dokonalou volbou jsou prověřené produkty od Killer Hogs.
Podělit se o to nejlepší
Bratři Malcom a Waylon Reedovi se od roku 2001 účastní grilovacích soutěží po celé severní Americe. Spolu se svým týmem mají za sebou celou řadu úspěchů, jsou vítězi v grilování žebírek i drůbeže.
A protože o dobré jídlo je dobré se podělit, rozhodli se Killer Hogs spustit iniciativu How to BBQ right (Jak dělat správně BBQ), kde se dělí o své recepty. A aby toho nebylo málo, pod značkou Killer Hogs najdete různé omáčky na grilování a koření na BBQ, které vaše grilování promění v nezapomenutelný zážitek.
Grilovací koření nebo omáčky?
Příprava masa na pořádnou gril party nebo klasické americké barbecue je doslova mistrovským uměním. Samozřejmě můžete maso jen osolit a opepřit, ale nechcete svým chuťovým buňkám dopřát výjimečný zážitek? Kdy je lepší použít grilovací koření a kdy grilovací omáčky?
- Grilovací koření je skvělým způsobem, jak připravit maso před tepelnou úpravou. Dokáže masu dodat vyváženou kombinaci chutí, která podtrhne charakter masa. Navíc smícháním grilovacího koření s olejem, citronovou šťávou nebo jogurtem získáte skvělou marinádu na naložení masa.
- Grilovací omáčky doplní již hotový pokrm. Typické americké barbecue, kdy připravujete větší kusy masa při vysokých teplotách kolem 120 °C, se bez perfektně ochucené omáčky na grilování neobejde. Přinese další chuťové tóny, dodá šťavnatost a může přinést neobvyklé variace.
Tip: Jaký je rozdíl mezi grilováním a barbecue? Jde především o rozdíl v teplotě a rychlosti přípravy. Obě přípravy mají své zaryté příznivce, ale různé kusy masa si zaslouží rozdílnou úpravu, co myslíte?
Vyberte si koření na BBQ podle druhu masa
Každé maso je jiné - drůbež má jemnější bílé maso, šťavnaté vepřové je skvělým nositelem nejrůznějších chutí, plná chuť hovězího nebo jehněčího potěší pravověrné masožravce. Všeobecně oblíbeným kořením je česnek nebo čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn) a samozřejmě chilli pro dodání štiplavosti.
Drůbeží maso má jemnější chuť, je křehčí a dokáže přijmout takřka jakoukoliv chuť. Koření na drůbež může obsahovat také svěží citronovou kůru nebo mátu, vhodná je i petržel nebo pažitka. Oproti tomu koření na hovězí a jehněčí akcentuje zemité tóny červeného masa, často se v něm setkáme i s divokým novým kořením, bobkovým listem nebo jalovcem.
Připravit dobré koření na vepřové maso je samostatnou disciplínou. Vepřové má různý charakter podle toho, ze které části prasete pochází. Libová vepřová pečeně skvěle chutná se svěžími bylinkami, prorostlé krkovici sluší i sladší a pikantnější tóny zázvoru nebo jablek.
Zkrátka při ochucování masa se meze nekladou. Nic vám nebrání namíchat si vlastní směs koření, která se stane vaší značkou. Podle té vás pak mohou poznat všichni, kteří vaše BBQ ochutnali. Nebo si můžete nechat pomoci od opravdových mistrů a spolehnout se třeba na BBQ koření a BBQ omáčky Killer Hogs. Ti se navíc rozhodli ulehčit vám práci a masa, na které je koření především určeno, jednoduše poznáte podle obrázku na obalu.
Americké BBQ koření z mistrovského teamu „Killer Hogs Championship BBQ Team“ Malcolma Reeda. Ideální na žebírka.
Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem