Maldon
Sůl na grilování Maldon
Maldonská mořská sůl je mezi milovníky dobrého jídla i proslulými šéfkuchaři známý pojem. Rodinná firma už ve čtvrté generaci přináší na náš stůl typické solné vločky pyramidového tvaru, které je tak jednoduché si zamilovat.
Proč si vybrat mořskou sůl Maldon?
Anglické město Maldon na východním pobřeží je “výrobou” mořské soli známé bezmála tisíc let. V roce 1882 tady založil svou firmu James Osbourne a pod jednoduchým jménem Maldon Salt ji prodávají jeho potomci dodnes. Proč byste měli sůl značky Maldon vyzkoušet?
- Je ručně sbíraná. I v dnešní době, kdy většinu práce místo lidí vykonávají stroje, se maldonská sůl sbírá tradičním způsobem.
- Její intenzivní svěží a čistá chuť vás okouzlí a dodá pokrmům dotek něčeho výjimečného.
- Nabízí perfektně vyvážený obsah přírodních minerálů.
- Je vhodná pro použití v kterékoliv fázi vaření - můžete ji použít při nakládání masa na uzení nebo grilování, při dlouhém dušení i jen tak na chleba pro intenzivnější chuťový zážitek. A co teprve čerstvé křupavé vločky soli na chutném steaku?
Už v pohádce věděli, že bez soli nic pořádného neuvaříte. Aby vaše jídlo bylo ještě lepší, vyzkoušejte různé druhy koření, marinád nebo grilovacích omáček, poznávejte nové chutě a udělejte z každého jídla zážitek.
Je mořská sůl na grilování vhodná?
Maldonská hrubozrnná sůl je velmi variabilní surovinou, kterou je radost používat. Při grilování nebo jiných kuchyňských úpravách můžete samozřejmě použít jakoukoliv sůl, ale maldonská sůl udělá z každého jídla výjimečný zážitek. Můžete vyzkoušet i další druhy gourmet solí - co udělá s pokrmem sůl ochucená vanilkou nebo vínem Merlot?
Lásku k ohni sůl Maldon také nezapře - v jejich nabídce najdeme i uzenou variantu mořské soli, která získala nádech dubového dřeva. Maldonská uzená sůl dodá jemně zakouřený tón každému pokrmu.
Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem