Smoky Fun
Smoky Fun – americká legenda mezi grily
Gril Smoky Fun je celosvětově oblíbený gril s perfektním vzhledem ve stylu country. Gril této konstrukce má původ v USA, kde je velmi rozšířený a používá se při všech soutěžních klání v BBQ, V USA a zejména v oblasti Kansas City a Memphisu se grilují velké kusy masa (tzv. barbecue) jako je hovězí hrudí, vepřová plec (trhané vepřové maso/pulled pork) a velká žebra způsobem zvaným "low and slow" - tzn. při nízké teplotě a pomalu. Není nic neobvyklého, že se takové kusy masa grilují i více jak 10 hodin, samozřejmě za přítomnosti kouře a ideálně při teplotě 110°C (225°F).
V nabídce máme grily Smoky Fun pro domácí použití, ale i grily profesionální pro cateringové účely. Velkou část spokojených vlastníků grilů Smoky Fun tvoří provozovatelé restaurací, kde je gril i lákavou podívanou pro jejich hosty.
Všechny modely Smoky Fun jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a tak Vám na ně můžeme dát záruku 5 let na funkčnost a prohoření materiálu.
Díky své pevné konstrukci a kvalitnímu designu je Smoky Fun i poutavou ozdobou, která dodá vaší zahradní grilovací party atmosféru pravého amerického ranče.
Smoky Fun nabízí vysokou kvalitu a efektivní přípravu pokrmů, kdy je možné topit jak dřevěným uhlím, tak hlavně dřevem, což je velmi ekonomické a tak vás několikahodinový provoz grilu Smoky Fun nestojí tolik jako při grilování v jiných grilech. Zkušení grilmasteři z USA doporučují topit dřevěným uhlím a kouř vytvářet přihazováním špalíků dřeva - např. hickory nebo mesquite. V Čechách můžete použít dřevo ovocných stromů nebo buk a olši.
Obsluha Smoky Fun je velice jednoduchá. Oheň se zakládá ve spalovací komoře. Pomocí regulačních klapky na spalovací komoře a na komíně a zároveň i množstvím dřeva regulujeme teplotu v grilovací komoře, kterou nám ukazuje teploměr umístěný na víku grilu Smoky Fun.
Horký vzduch proudí ze spalovací komory do grilovací komory. Se vzdáleností od spalovací komory klesá teplota.
Velkou výhodou Smoky Fun je mnoho způsobů přípravy potravin, které Vám umožní:
- nepřímé grilování: griluje se v grilovací komoře Smoky Fun při teplotě 160-220°C
- barbecue: grilování ve Smoky Fun při nízké teplotě. Jedná se o stejný způsob jako při nepřímém grilování, ale při nižší teplotě, 110-160°C. Grilované potraviny zůstanou šťavnaté a různými druhy dřeva můžete ovlivnit chuť grilovaných pokrmů. V USA se takto grilují velké kusy masa nebo žeber a to několik hodin (i více, jak 10)
- pečení: na dobře rozpáleném dřevě při teplotě 180-240°C můžete v grilovací komoře péct v litinovém hrnci nebo pánvi
- uzení: stejný postup jako při nepřímém grilování s tím, že všechny vzduchové klapky jsou uzavřené. Teplota 60-90°C. Aromatickým dřevem můžete ovlivnit chuť uzených pokrmů.
- vaření: další výhodou našeho grilu Smoky Fun je, že na varné desce nad spalovací komorou můžete i vařit nebo uchovávat pokrmy teplé. Vařit můžete např. přílohy jako vejce, slaninu, omáčky nebo oblíbenou kávu.
- přímé grilování: grilujeme v palivové komoře pouze na žáru uhlíků.
Dalšími výhodami grilu Smoky Fun jsou:
- dlouhá životnost Smoky Fun (silnostěnná ocel, nerezové rošty, povrchová úprava moderními nátěrovými hmotami, které odolávají teplotám až 800°C)
- topení dřevem (u některých modelů dřevěným uhlím)
- volbou druhu dřeva můžete ovlivnit chuť pokrmů
- tuk nekape do prostoru ohniště, ale je odváděn ven do nádobky, která je z boční strany grilu
- nedochází k připalování a pálení tuku
- rošty lze nahradit kamennou deskou (dodáváme jako příslušenství) na přípravu steaků, chleba nebo pizzy
Robustní gril na dřevo s velkým grilovacím prostorem a skvělými vlastnostmi. Snadná manipulace díky praktickým kolům, kvalitní materiál...
Ideální gril pro milovníky BBQ s přesným regulováním teploty, velkým prostorem na grilování a uzení. Dopřejte si americkou kvalitu v...
Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem