Thermapen
Thermapen teploměry na maso a jiné potraviny
Většina z nás je zvyklá při přípravě pokrmů hlídat čas, po který je připravujeme. Vajíčka na tvrdo se vaří 8 minut, kuře pečeme asi hodinu a upéct brownies trvá 15 minut. Co kdybychom se však při vaření více spoléhali na teplotu potravin?
K čemu je dobrý kuchařský teploměr?
Všichni známe nějaké triky na to, jak poznat, že je steak připravený na medium nebo well done. Zkoušíme pružnost masa, odhadujeme jeho barvu, ale někdy se nám stane, že maso přetáhneme. Jediným spolehlivým způsobem, jak pokaždé dosáhnout perfektního výsledku, je hlídat vnitřní teplotu masa: pro rare steak je to 48 - 50 °C, pro medium 54 - 57 °C a pro well-done steak teplota přesahuje 63 °C. Navíc nejde jen o skvělý zážitek z jídla, ale i o zdraví, například syrové drůbeží maso může způsobit nepříjemné zažívací problémy.
Hlídat vnitřní teplotu se ale nehodí jen u steaků, stejnou péči si zaslouží i ostatní minutková masa a hlídání vnitřní teploty potravin je důležité i pro cukráře. Teploměr na potraviny je tedy pomůckou, na kterou si možná budete chvíli zvykat, ale mistři kuchaři na ni nedají dopustit. Pokud je grilování vaší láskou, patří vpichovací teploměry do masa mezi základní grilovací náčiní, které rozhodně využijete.
Proč právě teploměr na vaření Thermapen
Britská značka Thermapen se věnuje výrobě kuchyňských teploměrů už téměř 40 let a stále se jedná o rodinný podnik. Celý vývoj i výroba probíhá ve Velké Británii a dnes na trhu najdeme už 5. generaci jejich teploměrů.
Jedinečnost vpichovacího teploměru Thermapen spočívá v tom, že celý výrobek je jeden kus. Jeho použití je díky tomu jednoduché, nemusíte v zásuvce lovit několik částí, při jejichž spojování snadno prošvihnete ideální teplotu připravovaného jídla. Velkým plusem je také jeho velikost a tvar - vypadá trochu jako kapesní nůž a stejně dobře také sedne do ruky.
Teploměr na vaření Thermapen je také:
- rychlý - nejnovější model Thermapen ONE změří teplotu uvnitř masa už za 1 sekundu,
- přesný - vpichovací teploměr změří teplotu s přesností ± 0,3 °C a umí měřit teploty v rozsahu -19,9 °C - 119,9 °C,
- jednoduchý - kuchyňský teploměr Thermapen jednoduše otevřete, vpíchnete do připravovaného masa a během okamžiku víte, na čem jste. Velkou výhodou je také otočný digitální displej, díky kterému jednoduše odečtete teplotu v jakkoliv krkolomné pozici.
Jaká teplota je nejlepší pro jednotlivé druhy masa?
Teploměry a termosondy jsou užitečným pomocníkem pro každého mistra grilu. Abyste využili digitální teploměr na maso při přípravě dokonalého pokrmu na maximum, je dobré vědět, jaká má být minimální bezpečná vnitřní teplota jednotlivých druhů mas. Tabulka níže vám může pomoci.
Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem