Video recept: Plněné hamburgery
Plněné burgery vás jednoduše dostanou! A hlavně - fantazii se meze nekladou... Naplňte si svůj burger sýrem s modrou plísní, směsí slaniny a cibulky, směsí orestované zeleniny nebo jako v našem receptu níže žampiony, cibulkou a sýrem. Až budete jíst plněný burger, zakusíte zcela jiný požitek. Každé sousto bude obsahovat i část "náplně". A k vytvoření takového burgeru vám stačí jen jednoduchá forma na plněný burger.

Suroviny pro 6 burgerů
1.1 kg mletého předního hovězího s dostatečným množstvím tuku (cca 20 %) |
0,5 kg žampionů |
2 cibule |
2 lžíce másla |
400 g sýra Ementál |
sůl |
pepř |
Grilovací potřeby
Forma na plněný hamburger |
Maldonská mořská sůl 250 g |
Pepř černý celý, 220 g |
Litinová pánev Lodge 26 cm se dvěma madly |
Podobné recepty
Máme pro vás další chutné recepty |
Jak grilovat skvělé hamburgery |
V litinové pánvi na másle "zesklovatíme" nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené žampiony. Na prudko prohodíme, pak osolíme, opepříme, zmírníme teplotu a necháme pomalu odpařit všechnu tekutinu.
Burgery vytvoříme pomocí formy na plněné burgery. Váha masa pro jeden burger se pohybuje kolem 180 g. Vnitřek naplníme sýrem, doprostřed žampiony a navrch opět sýrem.



Rozpálíme ¾ komínového startéru briket nebo uhlí. Palivo rozhrneme na jednu půlku palivového roštu a vytvoříme tak dvě tepelné zóny. Burgery zpočátku grilujeme nepřímou metodou - nad zónou, kde není palivo. Před vložením na rošt burgery osolíme, ideálně nějakou zajímavou solí a opepříme.

Jakmile dosáhne vnitřní teplota 60°C, přemístíme maso nad přímý žár a dogrilujeme ho přímou metodou z obou stran.

Ugrilované burgery vložíme do kvalitních burgerových housek/briošek, ozdobíme salátem, ochucenou majonézou, rajčetem a oblíbenou BBQ omáčkou. Cibuli, sýr a žampiony máme již uvnitř...


Tip: Chuť hamburgeru příjemně zjemní lehce ogrilované plátky panchety z černých iberských vepřů.
[doba-pripravy="1 hodina"]