Video recept: Zauzené kuře na plechovce piva v kotlovém grilu Weber Performer
Pokud máte gril s víkem, můžete si připravit americkou klasiku Beer-Can-Chicken neboli kuře na plechovce piva. Můžete použít samozřejmě jakoukoli jinou aromatickou tekutinu jako např. víno, jablečný cidr nebo mošt, saké, apod.
Grilovací potřeby
Podobné recepty
Máme pro vás další chutné recepty: |
Kuře grilované na plechovce piva |
Grilované kuře s bylinkovým máslem |
Grilované kuřecí čtvrtky v pivní marinádě |
Kuře na plechovce nejen atraktivně vypadá, ale i dobře chutná. Pro jeho přípravu budete potřebovat nějaký stojan na kuře (lze grilovat i bez stojanu, ale kuře má pak menší stabilitu a hrozí riziko přepadnutí kuřete i s plechovkou během grilování), vstřikovač marinády a lupínky k zauzení. Samozřejmě i nějaké dobré grilovací koření, např. Country BBQ.
Celý postup jsem názorně předvádím v následujícím videoreceptu. Pro zvýšení odpařujícího se mnnožství piva, můžete plechovku s pivem před grilování nahřát a teprve na takto nahřátou plechovku s již unikajícími parami a aroma piva kuře posadit.
[doba-pripravy="90 minut"]